Posiłki w szpitalach nieadekwatne do stanu zdrowia pacjentów

2
odpowiedzi
40
wejść
0
ocena
Odpowiedzi [ 2 ]
00
Dodano 3 miesiące temu
Dietetyk na oddziale to jakiś ewenement. Zwłaszcza taki, którzy każdemu pacjentowi dobierze odpowiednią dietę. Może reakcja Najwyższej Izby Kontroli zmusi władze szpitali do zmiany. Jednak z drugiej strony, gdzie szukać na to pieniędzy.
00
Dodano 1 miesiąc temu
Jestem bardzo ciekawa na ile realne są te wymogi, które stawia Ministrowi Najwyższa Izby Kontroli. Już dawien dawna posiłki w szpitalach są przedmiotem żartów i nic w tym dziwnego widząc pacjenta po operacji resekcji jelita, który na obiad ma zjeść bigos, czy tłustą smażoną kiełbasę. O ile wiem w prywatnych klinikach sytuacja jest o wiele lepsza i nad jadłospisem pacjentów pracuje kilku dietetyków, ale ilu pacjentów stać na takie luksusy? Moim zdaniem, problem ten powinien być już dawno rozwiązany, tylko skąd wziąć na to środki?
Strona:1
Liczba głównych odpowiedzi na stronie:  
Dodaj odpowiedź
Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować
Toast